Rezultatele preliminare ale Campaniei Concentrate de Inspecție pe propulsie și masini auxiliare
Rezultatele preliminare ale Campaniei Concentrate de Inspecție ( CIC ) pe propulsie și mașini auxiliare, desfășurată în perioada 1 septembrie 2013 și 30 noiembrie 2013 în regiunea MOU Paris arată că:
68 nave ( 41 % din toate reținerile ) au fost reținute în cursul perioadei de trei luni, ca rezultat direct al CIC pentru deficiențe legate de propulsie si utilaje auxiliare . Zonele cu probleme au inclus propulsia motorului principal, curățenia din sala mașinilor și generatoarele de energie/de urgență.
În anii precedenți deficiențe legate de instalațiile de propulsie și mașini au reprezentat, în medie 7 % din numărul total de deficiențe conform Memorandumului de Înțelegere Tokyo și Paris.
Motiv suficient pentru Memorandumul de înțelegere de la Paris să-și concentreze atenția asupra acestui domeniu în timpul unei CIC.
Mai mult de jumătate (54 % ) din toate reținerile CIC – sunt legate de navele vechi de 20 de ani sau mai mult. Această categorie a avut o rată de detenție CIC – de 3,6 % , comparabil cu 1,8 % la nivel global.
Acest rezultat ilustrează faptul că uzura de propulsie și utilaje auxiliare rămâne o problemă care ar trebui să fie abordată în mod corespunzător de către proprietarii de nave.
Chestionarul CIC a fost aplicat în 3879 controale la 4126 de nave individuale. Un total de 1105 deficiențe legate de CIC s-au înregistrat și 68 de nave ( 1,8 %) au fost reținute. 41 % din rețineri au fost legate direct de prevederile CIC.
În timpul campaniei, inspecțiile au fost repartizate astfel: nave de mărfuri generale – 1270 ( 33 % ), operatorii de transport în vrac – 805 de inspecții ( 21 %) , nave container cu 458 de inspecții ( 12 % ), tancurilor chimice cu 343 de inspecții ( 9 %) și petrolierele cu 272 de inspecții ( 7 %).
34 ( 50 % ) din navele reținute au fost nave multifuncționale generale, 9 ( 13 % ) au fost vrachiere și 9 ( 13 % ) au fost nave container. Printre alte nave au fost reținutei 6 tancuri petroliere, 4 tancuri chimice și trei nave de marfă frigorifice.
Analiza deficiențelor înregistrate arată că cele mai multe deficiențe sunt legate a motorul principal de propulsie ( 20 % ), curățenia din camera motoarelor ( 18 % ), generator de energie / de urgență ( 12 % ) și de iluminat / baterii / switch-uri de urgență ( 12 % ).
Cele mai multe controale au fost efectuate la bordul navelor sub pavilioane Panama cu 495 de inspecții, Liberia cu 322 de inspecții, Malta cu 317 de inspecții și Antigua și Barbuda cu 246 de inspecții.
Pavilioanele cu cel mai mare număr de rețineri CIC – topic legate au fost Tuvalu cu 1 detenție la o inspecție, Tanzania cu 6 rețineri pe timpul a 27 de inspecții, Curacao cu 2 rețineri pe timpul a 16 inspecții și Togo cu 4 rețineri pe timpul a 35 de inspecții.
Rezultatele detaliate ale campaniei vor fi analizate în continuare și concluziile vor fi prezentate la reuniunea Comitetului de Port State Control din mai 2014 , după care raportul va fi prezentat la Organizația Maritimă Internațională.