Evaluarea impactului planului master al zonei costiere – pe propriul risc
Putem găsi pe site-ul Ministerului Mediului un studiu foarte interesant privind "Protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre in zona municipiului Constanta si Eforie Nord – ASISTENTA TEHNICA PENTRU PREGATIREA DE PROIECTE AXA PRIORITARA 5 – Domeniul major de interventie 2 – Reducerea eroziunii costiere". Studiul efectuat de SC Halcrow România SA pentru A.N. Apele Romane/Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral este unul dintre programele de actualitate. Este totuși interesant de studiat acest studiu, deoarece poate avea influențe asupra unor domenii cu care interacționează. Mă refer la nevoia monitorizării permanente a schimbărilor hidrografice, actualizarea hărților de navigație, implicații asupra nevigației costiere de agrement și pescuit, modificarea zonelor de habitat al unor specii de păsări sau specii marine, etc.
Studiul acestui document, poate duce la identificarea unor potențiale schimbări la nivelul unor organizații, societăți sau a unor programe pregătite a se desfășura în viitor chiar dacă suntem atenționați că INCDM Grigore Antipa a pregatit acest raport in conformitate cu instructiunile clientului, Administrația Bazinală de Apa Dobrogea – Litoral, numai pentru utilizare exclusivă și specifică a acestuia. Orice alta persoana care utilizeaza oricare informatie conținută în acesta, o face pe propriul său risc.
Documentul poate fi citit la adresa: http://www.mmediu.ro/protectia_mediului/evaluare_impact_planuri/2012-01-11/2012-01-11_evaluare_impact_planuri_diagnosticmasterplanzonacostiera.pdf
{jcomments on}