Identificarea si urmarirea navelor la distante mari (Long-Range Identification and Tracking -LRIT)
Sistemul de identificare și urmărire la distanțe mari (LRIT) prevede identificarea și urmărirea la nivel mondial a navelor.
Obligațiile navelor de a transmite informații LRIT, precum și drepturile și obligațiile guvernelor semnatare a Convenției privind serviciile de căutare și salvare de a primi informații LRIT, stabilite în Regulamentul V/19-1 din Convenția SOLAS 1974.
Sistemul LRIT constă în transmiterea informațiilor echipamentului LRIT de la bord către furnizorul de servicii de comunicații, Application Service Provider, la Centrul de date LRIT, inclusiv orice sistem de monitorizare a navelor, distribuția și schimbul de date la nivel internațional. Anumite aspecte ale performanței sistemului LRIT sunt revizuite sau supervizate de către coordonatorul LRIT care acționează în numele tuturor guvernelor contractante SOLAS.
Informații LRIT sunt furnizate de guvernele contractante la Convenția SOLAS 1974 și servicii de căutare care au dreptul de a primi informații, la cerere, prin intermediul unui sistem național, regional, de la Centrele de date, folosind LRIT pentru schimbul de date internațional privind salvarea.
Fiecare Administrație ar trebui să ofere la Centrul de date LRIT la care este arondat, o listă a navelor care au dreptul să arboreze pavilionul său, datele fiind necesare pentru a transmite informații LRIT, împreună cu alte detalii importante și ar trebui să actualizeze, imediat listele, când au loc schimbări. Navele ar trebui să transmită informațiile LRIT la Centrul de date selectat de către Administrația lor.{jcomments on}